Σας εμπιστεύονται 240.000+ άνθρωποι

Επιστημονικά αποδεδειγμένο

Εκπτώσεις όγκου έως και 15%

Το καλάθι σας

Το καλάθι σας είναι άδειο

Δείτε αυτές τις συλλογές!

Ελληνική σαλάτα ζυμαρικών


Ψάχνετε ένα ελαφρύ, δροσιστικό και πολύ θρεπτικό πιάτο για να φωτίσετε το καλοκαιρινό σας τραπέζι; Μην κοιτάξετε παραπέρα από την απίστευτη ελληνική σαλάτα ζυμαρικών μας! Αυτή η ζωντανή συνταγή δεν είναι απλώς γεμάτη γεύση, αλλά και γεμάτη με απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα για να νιώθετε καλύτερα όλη την εποχή.


Ξεχάστε τα βαριά γεύματα και αγκαλιάστε το αναζωογονητικό πνεύμα του καλοκαιριού με μια σαλάτα που θρέφει το σώμα σας. Η ελληνική σαλάτα ζυμαρικών μας διαθέτει έναν απολαυστικό συνδυασμό ζυμαρικών ολικής άλεσης πλούσιων σε φυτικές ίνες, τραγανά λαχανικά εποχής, όπως αγγούρι και πιπεριές, και συστατικά γεμάτα πρωτεΐνες, όπως ελιές και θρυμματισμένη φέτα. Αυτή η τέλεια ισορροπία παρέχει βιώσιμη ενέργεια καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, διατηρώντας σας συγκεντρωμένους και έτοιμους να αντιμετωπίσετε ό,τι σας επιφυλάσσει το καλοκαίρι.

Αλλά τα οφέλη δεν σταματούν εδώ! Έχουμε ενσωματώσει ζουμερές ντομάτες που ξεχειλίζουν από βιταμίνη C, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και βοηθάει να διατηρείται το δέρμα σας λαμπερό. Επιπλέον, μια σταγόνα από το υγιεινό για την καρδιά ελαιόλαδο μας προσθέτει ένα άγγιγμα υγιεινών λιπαρών, ενώ παρέχει βασικές βιταμίνες όπως η βιταμίνη Ε, γνωστή για τις κυτταροπροστατευτικές της ιδιότητες.


Είστε έτοιμοι να γιορτάσετε ένα καλοκαίρι γεμάτο υγεία και γεύση; Βυθιστείτε στη συνταγή μας για την ελληνική σαλάτα ζυμαρικών και ανακαλύψτε ένα πιάτο που είναι τόσο νόστιμο όσο και καλό για εσάς!

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ CELEBRATE - Ελληνική σαλάτα ζυμαρικών


Κάνει: 16 μερίδες Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά


Συστατικά

  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί

  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

  • 475 ml ζυμαρικά orzo, σιτάρι ή χωρίς γλουτένη

  • 1/2 φλιτζάνι ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι, συν 2 κουταλιές της σούπας άλμη

  • 1/3 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε μικρούς κύβους

  • 3 φλιτζάνια από 1 μεγάλο αγγούρι, σε μικρούς κύβους

  • 1 πίντα ντομάτες σταφυλιών, κομμένες στη μέση

  • 1 πορτοκαλί πιπεριά, σε κύβους

  • 1/2 φλιτζάνι φέτα, σε κύβους

Οδηγίες

  1. Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε βρασμό. Προσθέστε το κριθαράκι και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για al dente, προσθέτοντας ένα λεπτό επιπλέον.

  2. Στραγγίζετε και ξεπλένετε κάτω από κρύο νερό, στραγγίζετε.

  3. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα υλικά του ντρέσινγκ. Προσθέστε τις ελιές, το κόκκινο κρεμμύδι και την άλμη από τις ελιές και ανακατέψτε να ενωθούν.

  4. Ανακατέψτε τα ζυμαρικά με το αγγούρι, τις ντομάτες και την πιπεριά και ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε το αλάτι και προσαρμόστε το ανάλογα με τις ανάγκες.

  5. Προσθέστε το τυρί λίγο πριν το σερβίρισμα.

Προηγούμενη θέση
Επόμενη ανάρτηση

Αφήστε ένα σχόλιο

Παρακαλώ σημειώστε, τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν