Σήμερα βουτάμε σε μια νόστιμη και βαθιά ικανοποιητική συνταγή: Σούπα με φασόλια και χόρτα για την υγεία της καρδιάς. Αυτό το χορταστικό μπολ δεν είναι μόνο γεμάτο γεύση, αλλά και ξεχειλίζει από καλοσύνη!
Ας μιλήσουμε για τους πρωταγωνιστές της παράστασης: τα φυλλώδη λαχανικά! Το σπανάκι, το λάχανο ή τα λαχανάκια - η επιλογή είναι δική σας - είναι θρεπτικά μεγαθήρια. Είναι φορτωμένα με βιταμίνες και μέταλλα και περιέχουν επίσης νιτρικά άλατα, τα οποία βοηθούν στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων και βελτιώνουν τη ροή του αίματος.
Και μην ξεχνάτε τα φασόλια! Είναι μια φανταστική πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών και μελέτες έχουν δείξει ότι μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Όταν χρησιμοποιείτε κονσερβοποιημένα φασόλια, επιλέγετε πάντα ποικιλίες με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο ή ξεπλύνετε τα καλά για να μειώσετε την πρόσληψη νατρίου.
Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο Cooking with Celebrate για την πλήρη συνταγή:
Μαγειρεύοντας με το CELEBRATE - Σούπα με φασόλια και χόρτα για την υγεία της καρδιάς
Φτιάχνει: 1: 4 μερίδες | Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά |
Συστατικά
-
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
-
1 φλιτζάνι καρότα κομμένα σε κύβους
-
1 μικρό κρεμμύδι σε κύβους
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
2 φλιτζάνια λαχανίδες, λάχανο και/ή λάχανο ψιλοκομμένα
-
1 κονσέρβα λευκά φασόλια, φασόλια πίντο, μαυρομάτικα φασόλια ή τα αγαπημένα σας φασόλια ξεπλυμένα και στραγγισμένα
-
4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών με χαμηλό νάτριο
-
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
-
1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο ή ανάλογα με τη γεύση
-
2 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα σπανακιού προαιρετικά
Οδηγίες
-
Σε μια βαριά κατσαρόλα ή φούρνο 2 ή 3 λίτρων, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το καρότο και το κρεμμύδι σε κύβους και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 7-10 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε ένα επιπλέον λεπτό.
-
Προσθέστε τα λαχανάκια (ή το λάχανο ή το λάχανο) και σοτάρετε άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
-
Προσθέστε το ζωμό και αφήστε το να σιγοβράσει ελαφρά.
-
Προσθέστε τα ξεπλυμένα φασόλια, τη σάλτσα σόγιας και το μηλόξυδο.
-
Τελειώστε προσθέτοντας φρέσκο σπανάκι λίγο πριν το σερβίρισμα.
-
Σερβίρετε σε μεγάλα μπολ με κρουτόν (προαιρετικά).