Σήμερα εμβαθύνουμε σε μια νόστιμη και βαθιά ικανοποιητική συνταγή: Ρουστίκ Σούπα με Φασόλια και Χόρτα Καρδιάς Υγιεινή. Αυτό το χορταστικό μπολ δεν είναι μόνο γεμάτο με γεύση, αλλά και γεμάτο με καλοσύνη!

Ας μιλήσουμε για τους αστέρες του σόου: τα φυλλώδη χόρτα! Σπανάκι, λάχανο ή κολλάρια – η επιλογή είναι δική σας – είναι θρεπτικές υπερδυνάμεις. Είναι φορτωμένα με βιταμίνες και μέταλλα, και επίσης περιέχουν νιτρικά άλατα, που βοηθούν στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων και στη βελτίωση της ροής του αίματος.

Και μην ξεχνάτε τα φασόλια! Είναι μια φανταστική πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών, και οι μελέτες έχουν δείξει ότι μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Όταν χρησιμοποιείτε κονσερβοποιημένα φασόλια, πάντα να επιλέγετε ποικιλίες χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο ή να τα ξεπλένετε καλά για να μειώσετε την πρόσληψη νατρίου.
Παρακολουθήστε το βίντεο Μαγειρεύοντας με Celebrate παρακάτω για την πλήρη συνταγή:
ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ CELEBRATE - Ρουστίκ Σούπα με Φασόλια και Χόρτα Καρδιάς Υγιεινή
| Μερίδες: 4 | Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά | Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά |
Συστατικά
-
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
-
1 φλιτζάνι καρότα κομμένα σε κύβους
-
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
2 φλιτζάνια κολλάρδα, λάχανο και/ή λάχανο κομμένα
-
1 κονσέρβα λευκά φασόλια, φασόλια πίντο, μαυρομάτικα φασόλια ή αγαπημένα φασόλια ξεπλυμένα και στραγγισμένα
-
4 φλιτζάνια χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο κοτόπουλο ή ζωμός λαχανικών
-
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
-
1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο ή κατά προτίμηση
-
2 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα σπανακιού προαιρετικά
Οδηγίες
-
Σε μια βαριά κατσαρόλα 2 ή 3 λίτρων ή σε κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το καρότο και το κρεμμύδι κομμένα σε κύβους και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 7-10 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για ένα επιπλέον λεπτό.
-
Προσθέστε τα κολλάρδα (ή το λάχανο ή το λάχανο) και σοτάρετε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
-
Προσθέστε το ζωμό και φέρτε σε απαλό σιγοβράσιμο.
-
Προσθέστε τα ξεπλυμένα φασόλια, τη σάλτσα σόγιας και το μηλόξυδο.
-
Ολοκληρώστε προσθέτοντας το φρέσκο σπανάκι λίγο πριν το σερβίρισμα.
-
Σερβίρετε σε μεγάλα μπολ με κρουτόν από πάνω (προαιρετικά).