
Σε αυτή τη συνταγή, ρίχνουμε τα φώτα της δημοσιότητας στα φασόλια! Περισσότερο από ένα ευέλικτο συστατικό, τα φασόλια είναι μια πραγματική διατροφική δύναμη. Είναι γεμάτα με φυτικές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και βασικές βιταμίνες και μέταλλα που υποστηρίζουν τη σταθερή ενέργεια, προάγουν την υγεία του πεπτικού συστήματος και σας βοηθούν να αισθάνεστε χορτάτοι περισσότερο. Γι' αυτό ακριβώς είναι ο πρωταγωνιστής αυτού του πιάτου!

Αυτή η συνταγή μεσογειακής σαλάτας με φασόλια είναι μια απλή, φιλική προς την προετοιμασία γεύματος επιλογή που συμπληρώνει τα περισσότερα διατροφικά και βαριατρικά προγράμματα. Είτε την απολαμβάνετε ως ελαφρύ γεύμα, είτε ως συνοδευτικό πιάτο, είτε ως σερβίρισμα σε ένα πάρτι, αυτή η πολύχρωμη σαλάτα είναι ένας νόστιμος τρόπος για να παραμείνετε σε τροχιά με τους στόχους ευεξίας σας, ενώ γιορτάζετε τη γεύση και τη διατροφή σε κάθε μπουκιά.
Έχετε όρεξη για κάτι φρέσκο, γευστικό και εύκολο; Αυτή η μεσογειακή σαλάτα με φασόλια είναι για εσάς!
ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΓΙΟΡΤΗ - Μεσογειακή σαλάτα με φασόλια
Σερβίρει: 1: 8 | Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά |
Συστατικά
- 2 κονσέρβες κόκκινα φασόλια (15 ουγγιές το καθένα), ξεπλυμένα και στραγγισμένα, ή 3 φλιτζάνια μαγειρεμένα φασόλια νεφρών
-
1 κονσέρβα ρεβίθια (15 ουγγιές), ξεπλυμένα και στραγγισμένα, ή 1 ½ φλιτζάνια μαγειρεμένα ρεβίθια
-
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους (περίπου 1 φλιτζάνι)
-
2 στελέχη σέλινου, κομμένα στη μέση ή στα τρία κατά μήκος και ψιλοκομμένα (περίπου ¾ φλιτζανιού)
-
1 μέτριο αγγούρι, ξεφλουδισμένο, χωρίς σπόρους και κομμένο σε κύβους
-
¾ φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
-
¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
¼ φλιτζάνι χυμό λεμονιού (περίπου 1 ½ λεμόνια)
-
3 σκελίδες σκόρδο, πιεσμένες ή ψιλοκομμένες
-
¾ κουταλάκι του γλυκού ψιλό αλάτι
-
Μικρή πρέζα κόκκινου πιπεριού
Οδηγίες
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το αλάτι μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ρίξτε το ντρέσινγκ πάνω από τη σαλάτα και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστεί.
-
Σε ένα μπολ σερβιρίσματος, συνδυάστε τα έτοιμα φασόλια, τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το σέλινο, το αγγούρι και γαρνίρετε με μαϊντανό.
-
Σερβίρετε αμέσως για περισσότερη γεύση ή αφήστε το να μαριναριστεί στο ψυγείο, σκεπασμένο, για μερικές ώρες. Τα περισσεύματα διατηρούνται καλά, σκεπασμένα και στο ψυγείο, για έως και 4 ημέρες. Αν χρειαστεί, ξυπνήστε τα περισσεύματα με λίγο αλάτι ή λίγο χυμό λεμονιού.